Bekväma och bra hälsporre skor

Har man ont under hälen så kan man ha något som kallas hälsporre som är en inflammation i hälsenan som sitter under hälbenet. Om den här inflammationen inte får läka ut under lång tid så kan en ett litet benutskott utvecklas. Det här utskottet ser ut som en liten sporre på röntgen och därför är det ofta benämnt hälsporre. Man brukar inom medicin inte använda termen hälsporre utan diagnosen är Plantar Fasciit. I den här texten använder vi ibland Plantar Fasciit och ibland hälsporre.

Orsaken till Plantar Fasciit/hälsporre är hård belastning, det kan vara att man inte använder bra skor, går på hårt underlag eller hård träning (löpning till exempel). Den här åkomman kan alla få men man kan se att det oftare förkommer hos individer med höga eller låga fotvalv.

Symptomen är för hälsporre:

• Belastningssmärta och värk efter belastning

• Smärta på morgonen. De första stegen på morgonen kan vara mycket smärtsamma. Detta är ett vanligt symptom.

Smärtan kan variera mycket mellan individer, från lätt obehag till så svår smärta att arbete eller idrottande är omöjligt. Har man svår smärta skall man besöka en läkare. De flesta blir av med sin åkomma över tid. Prognosen ser bra ut på sikt men det kan vara mycket jobbigt att gå med stark smärta länge. Därför är det bra om man kan belasta området mindre och på så sätt minska inflamationen snabbare. Joya och Plantar Fasciit (hälsporre) Joya har en speciell uppbyggnad och en mycket avancerad sula. Skorna har mjuka sulor vilket gör att området kring hälen avlastas mycket. Användare känner ofta skillnad omedelbart, trycket från hälarna sjunker och smärtan avtar. Joya har fördelen att kroppens tryck på fötterna fördelas över hela foten genom stegets alla faser. På så sätt blir hälen av lastad men även framfoten. Som även den blir hårt belastad i konventionella skor.

Skor för hälsporre

Skor vid hälsporre; vi kan varmt rekommendera skor med Emotion-teknologi. Det finns i flera olika varianter och utföranden. De avlastar hälområdet och ger en behaglig känsla. Om du är osäker så kan du alltid rådfråga oss, vi hjälper gärna till. De flesta som prova Joya med den här åkomman känner omedelbar lättnad och minskad smärta. Hälsporre kräver tid för att läka ut och över tid så ser prognosen bra ut för de allra flesta, det viktiga är att avlasta området så att senan hinner läka. Vi kan rekommendera Joya för att avlasta dina fötter. Till exempel, Amalfi II Black Snake om man vill ha en enkel sandal. Eller kanske Dynamo III om man vill ha en hel sko. Finns för både dam och herr. Nästan alla som söker på, bra skor hälsporre eller något liknande kommer i kontakt med Joya – det finns goda skäl till det. Prova Joya – vi tror att du kommer gilla det.